Kiegészítők 

ak3000 expander
Az AK3000 elektronikus szabályozó bővíthető egy illetve két elektronikus kiegészítő elemmel, az összetettebb fűtési rendszerek további köreinek automatikus vezérlésére (ún. EXPANDER). A VIGAS Expander csatlakoztatása után lehetővé válik valamennyi körben beállítani a kívánt hőmérsékletet és ezek szerint vezérelni szivattyúkat, szervomotoros keverőszelepeket és további részegységeket. Az egyes körök a következőképpen vannak jelölve: KF1, KF2, KF3, KF4, HMV, PUFFER, KÜLSŐ KAZÁN, NAPKOLLEKTOR stb.


expander unboxedA hidraulikus bekötési rajzokat AutoCAD program segítségével lehet megrajzolni, amelyet tervezők részére rendszerek megtervezéséhez biztosítunk. A programban megtervezett rendszer feltölthető a VIGAS  EXPANDER szett részét alkotó SD modul segítségével egy memória kártyára, majd ezután betölthető a VIGAS faelgázosító kazán, illetve AK 3000 vezérlő fejegységébe. Az így megtervezett és feltöltött ősszetett rendszer ezután a szabályozó kijelzőjén jelenik meg bekötési rajz formájában és a kazán szabályozóján keresztül teljes mértékben felügyelhetők valamint vezérelhetők a rendszer egyes elemei.


full sample 2012 scheme small

full sample 2012 io list


A VIGAS Expander dobozát, a vezérlést biztosító VIGAS faelgázosító kazán közelébe a falra szereljük úgy, hogy kellő hozzáférés legyen, és ne gátolja semmi újabb vezetékek, érzékelők, berendezések becsatlakoztatását. A doboz közelében 230 V csatlakozó aljzatnak kell lenni. A doboz része egy 3 m hosszú, villásdugóval szerelt hálózati kábel.

A VIGAS EXPANDER rendszer telepítését csak a gyártó és forgalmazó által képzett, és ezt igazoló oklevéllel rendelkező, szerviztechnikus végezheti.

• AK3000 E alaplap
• AK3000 M
• microSD memória modul - a megrajzolt séma konfiguráció, feltöltéséhez, valamint diagnosztikai adatok rögzítéséhez
• 1 db kommunikációs kábel
• 1 db külső hőmérséklet jeladó
• 3 db PT1000 hőmérséklet érzékelő
• Szivattyúk 1×230V/50 Hz max. 220W (1A biztosíték).
• Szervomotor 1×230V/50 Hz nyitás ideje 60-200 mp.
• HMV visszacsapó szelep 1×230V/50Hz (feszültség nélkül nyitott állapotba váltó).
• A hőmérő felületi érzékelőjét kb. 0,4 m-re a szivattyú mögé szerelni.

 

Hol vásárolható meg?

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

webface logo s
X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vigas.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.