Telepítés 

termosztat.jpgA VIGAS faelgázosító kazán alap szabályozó egységéhez való szobatermosztát csatlakoztatásával növelhető a kazán működtetésének kényelme. A VIGAS faelgázosító kazánok közvetlenül megvezérelhetők feszültségmentes szobatermosztáttal, amenyiben a fűtési oldal nem követeli meg puffertároló beépítését. A szobatermosztát, az AK3000S teljesítmény áramkörön található, ezt a célt szolgáló T3 csatlakozón keresztül csatlakoztatható. A csatlakozó potenciálfüggetlen.

FIGYELEM!

Egyes feltöltött bekötési rajzok esetében a T3 csatlakozóra KTY típusú érzékelő van csatlakoztatva. Ilyenkor erre a csatlakozóra nem csatlakoztatható szobatermosztát. A rendszer tervezésénél ezt szükséges figyelembe venni.

A T3 csatlakozó szétkapcsolt állapota esetében a kijelzőn a szobatermosztát mellett "OFF" felirat van megjelenítve. Ebben az esetben a VIGAS faelgázosító kazán működése visszaáll takarékos üzemmódba. A kazán aktuális állapotát szimbólum jelzi. A szobatermosztát ismételt "ON" pozícióba történő kapcsolása után a kazánban újból fellángol a tűz.

FIGYELEM!

Ha a szobatermosztát több mint 1 órán keresztül nem kér fűtést a VIGAS faelgázosító kazántól, az automatikusan 8 perc időtartamra beindítja a levegőellátás ventilátorát, így megakadályozza a kazánban a tűz kialvását - parázstartás funkció.

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vigas.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.