Megtakarítás megfelelő tüzelőanyag és fűtőberendezés kiválasztásával


Az egyre dráguló energia árak és az újabb technológiák felbukkanásával egyre nehezebb a megfelelő fűtő berendezés kiválasztása. Első körben fontos eldönteni, hogy milyen tüzelőanyagot szeretnénk majd használni. A tüzelőanyag kiválasztásakor bizonyára nem elhanyagolandó tényező a tüzelőanyag ára, de emellett több más szempontot is figyelembe szükséges venni. Az alábbi táblázat megkönnyíti a választást.

Tüzelőanyagok tulajdonságainak összehasonlítása:

futoanyagok

A táblázat alapján úgy tűnhet, hogy a pillanatnyi piaci helyzet alapján a leggazdaságosabb faapríték, tűzifa esetleg kőszén használata. Azonban nem ilyen egyszerű a helyzet. Nem elég a tüzelőanyag árát és fűtőértékét figyelembe venni, lényeges az is milyen hatásfokú berendezéssel lesz az adott tüzelőanyag felhasználva.

 

Különböző fűtési módszerek gazdaságosságának összehasonlítása elavult gázkészülékhez képest (évi 1500 m3 földgáz fogyasztás)


futoberendezesek

 

vigas lc eves megtakaritas

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vigas.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.