„Az energiaköltségek jelentős mértékben csökkenthetők energiahatékony berendezések használatával. Ebben segít az energiahatékonysági jellemzőket bemutató címkézési rendszer.”

Címkézéssel kapcsolatos kötelezettségek:

  • A kereskedő köteles a címkét jól látható helyen elhelyezni, illetve a termékismertető adatlapot az értékesítés során elérhetővé tenni;
  • A termék műszaki paramétereit ismertető, energiával vagy vételárral kapcsolatos bármely műszaki promóciós anyagban vagy hirdetésben szerepelnie kell az energiahatékonysági osztálynak is.

Forrás: http://enhat.mekh.hu/index.php/2015/12/29/termekekre-vonatkozo-energiacimkezesi-rendszerek/

A szilárdtüzelésű kazánokra is vonatkozik 2017. ápr. 1.-től a fenti előírás. Ennek ellenére a bolti egységekben és a cégek ismertetőiben is alig lehet ezt tetten érni. Természetesen senkinek nem előnyös az alacsony jelölést jól láthatóan megjeleníteni a fogyasztó felé. Főleg, hogy a szilárdtüzelésű kazánok esetében jellemzően a legalacsonyabb energetikai besorolású címkék jönnek ki.

A VIGAS kazánok felkészültségét és ténylegesen alátámasztott hatékonyságát jól mutatja, hogy rendelkeznek A++ minősítéssel. Ezzel is kimagaslanak a mezőnyből.

18


Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vigas.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.